Stel een vraag

   

Veelgestelde vragen

 

Vul hier je vraag in

Alle veelgestelde vragen over...

Categorie selectie:


 • Hoe kan ik meespelen?
  Je kan meespelen via de website www.eurojackpot.nl of in de winkel. Indien je reeds een Lotto-, Toto- of Lucky Day account hebt, kun je hiermee ook inloggen met je bestaande inloggegevens en Eurojackpot spelen. Je speelt al mee voor € 2.

  Het spel werkt als volgt: kies eerst 5 getallen uit de getallen 1 t/m 50, kies daarna 2 bonusgetallen uit de getallen 1 t/m 10. Je kunt ook de computer laten bepalen met welke getallen je meespeelt.
 • Tot welk bedrag kan de Jackpot oplopen?
  De Jackpot stijgt elke week dat hij niet valt en kan oplopen tot maximaal €90 miljoen.
 • Wat is de prijs van een lot?
  De prijs van een lot is in alle deelnemende landen gelijk, namelijk € 2.
 • Is de Jackpot tot nu toe ook in Nederland gevallen?
  Ja, op vrijdag 6 januari is de Jackpot van 90 miljoen euro deels gevallen in Rotterdam. Het gaat om een bedrag van 18 miljoen euro per persoon. De tweede prijs hebben twee Nederlanders uit Arnhem en Weert gewonnen; elk 600.000 euro gewonnen.
 • Is de kansspelbelasting in ieder land waar Eurojackpot wordt verkocht, gelijk?
  Nee. De wet- en regelgeving met betrekking tot kansspelbelasting is voor elk land anders. Het is dan ook aan te raden om hierover informatie in te winnen wanneer je in een ander land een lot koopt en een geldprijs wint. Het kan zijn dat er over gewonnen geld in het buitenland, in Nederland alsnog belasting moet worden betaald. Er zijn echter ook gevallen waarbij dit niet hoeft omdat de belasting al in het land waar het lot is gekocht en de prijs is gewonnen, kansspelbelasting is betaald. In Nederland betaalt De Lotto over alle gewonnen bedragen hoger dan €449 29% kansspelbelasting aan de belastingdienst, dit bedrag wordt in mindering gebracht op het gewonnen bedrag.
 • Kan ik als Nederlander een Eurojackpot lot in het buitenland kopen en hoe werkt dat bij prijzen?
  Je bent vrij om een Eurojackpot lot te kopen in ieder deelnemend land. Indien je een geldprijs wint met dat betreffende lot, dien je het gewonnen bedrag echter ook in het land waar het lot is aangeschaft, te innen. Let op dat de wet- en regelgeving voor elk land anders is met betrekking tot kansspelbelasting. Dit moet ook worden afgedragen in het land waar het lot is gekocht.
 • Hoe kan ik per telefoon in contact komen met de Klantenservice?
  Onze Klantenservice is op werkdagen van 9.00 uur tot 21.00 uur en in het weekend van 10:00 tot 17:00 uur te bereiken op het gratis telefoonnummer 0800 1506.
 • Ik heb meegespeeld met Eurojackpot, waar kan ik vinden wat ik heb gewonnen?
  Bovenaan de website klik je op ‘de uitslag’. Hier kan je jouw getallen invoeren en kijken of je een prijs hebt gewonnen met je lot. Speel je Eurojackpot via de website, log dan in en bekijk op ‘Mijn Eurojackpot’ bij ‘Mijn Loten’ of je gewonnen hebt.
 • Is de Jackpot een bruto of een netto prijs?
  Voor alle prijzen boven € 449 geldt dat De Lotto verplicht is 29% kansspelbelasting in te houden.
 • Wat is de minimale hoogte van de Jackpot?
  De Jackpot is minimaal €10.000.000.
 • Wat kan je winnen met Eurojackpot?
  Er zijn in totaal 12 prijscategorieën. Naast de Jackpot zijn er nog vele andere mooie geldprijzen te winnen. De hoogte van de prijzen is vooraf niet bekend, maar wordt per trekking bepaald door het totaal aantal verkochte loten uit alle deelnemende landen en het aantal winnaars per prijscategorie. Van de totale inleg per trekking gaat 50% naar het prijzengeld. Dit bedrag wordt volgens vaste percentages verdeeld over de 12 prijscategorieën en het boosterfund. Na de trekking weten we per prijscategorie het aantal winnende loten en de gewonnen prijsbedragen per winnend lot. Deze worden samen met de winnende getallen bekendgemaakt op www.eurojackpot.nl.

  De Jackpot is altijd minimaal € 10 miljoen. Valt de Jackpot niet, dan kan hij, afhankelijk van het aantal verkochte loten, stijgen tot een recordhoogte van wel € 90 miljoen.

  Van de hoogte van de Jackpot wordt iedere week een inschatting gemaakt. Om deze reden communiceren we ‘de verwachte Jackpot’. Afhankelijk van het aantal verkochte loten, wordt de exacte Jackpot na de trekking bekendgemaakt. Deze kan dus lager, maar ook hoger uitvallen. Over prijzen hoger dan € 449 wordt 29% kansspelbelasting ingehouden.
 • Waarom zijn de exacte prijzen vooraf niet bekend?
  De prijzen zijn vooraf niet bekend, omdat deze afhankelijk zijn van het totaal aantal verkochte loten in alle deelnemende landen. De prijzen zijn een percentage van de totale inleg en de prijsbedragen zijn afhankelijk van het uiteindelijke aantal winnaars in de betreffende categorie. Op vrijdagavond worden na 19.00 uur de deelnames van alle landen samengevoegd in het systeem. Vervolgens vindt de trekking plaats en weten we het aantal winnaars per prijscategorie en de exacte prijsbedragen. Deze worden op vrijdagavond omstreeks 22.00 uur op www.eurojackpot.nl gepubliceerd, klik hier om de uitslag van de laatste trekking te bekijken.

  Van de hoogte van de Jackpot wordt iedere week een inschatting gemaakt. Om deze reden communiceren we ‘de verwachte Jackpot’. Afhankelijk van het aantal verkochte loten, wordt de exacte Jackpot na de trekking bekendgemaakt. Deze kan dus lager, maar ook hoger dan de verwachte Jackpot uitvallen.
 • Wanneer wint men de Jackpot en wat is de kans daarop?
  Wanneer alle getallen goed zijn voorspeld, dus 5 getallen + 2 bonusgetallen, dan wint men de Jackpot (de kans hierop is ongeveer 1 op 59 miljoen). Als meerdere deelnemers 5 getallen en 2 bonusgetallen goed hebben voorspeld, delen zij de Jackpot.
 • Welke landen doen er allemaal mee?
  Er zijn zeventien deelnemende landen namelijk; Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Hongarije, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Nederland, Noorwegen, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië en Zweden.
 • Hoe laat vindt de trekking plaats en wanneer is de uitslag bekend?
  Om 19.00 uur sluit de verkoop. Dan levert ieder land de data uit het systeem aan bij het datacentrum. Om 21.00 uur vindt de trekking plaats. Rond 22.00 uur wordt de uitslag bekendgemaakt. De uitslag kan je terugvinden op NOS Teletekst pagina 554 en de website.
 • Hoe gaat de trekking in zijn werk?
  Elke vrijdagavond vindt in Finland (Helsinki) de trekking plaats. Loten kunnen iedere vrijdag tot 18.55 uur worden gekocht. Daarna sluit het systeem, worden de gegevens van alle deelnemende landen verzameld en vindt de trekking plaats. Na de trekking weten we per prijscategorie het aantal winnende loten en daarmee het gewonnen bedrag per winnend lot. Deze informatie wordt samen met de winnende getallen om 22.00 uur bekendgemaakt op www.eurojackpot.nl. De trekkingsuitslag wordt ook op Teletekst pagina 554 gepubliceerd.

 

Akkoord

Wij maken gebruik van cookies om inzicht te krijgen in de vraag hoe men onze website bereikt en hoe de website wordt gebruikt. Bij het bezoeken van onze website, gaat u akkoord met dit gebruik. U accepteert bij gebruikmaking van onze site onze Privacy voorwaarden.

Content Server Image