Stel een vraag

   

Veelgestelde vragen

 

Vul hier je vraag in

Alle veelgestelde vragen over...

Categorie selectie:


 • Kan ik, als goed doel, ook aanspraak maken op een bijdrage?
  Nee, dit met als reden dat De Lotto als Stichting statutair verplicht is gelden te werven voor een wettelijk vastgesteld aantal goede doelen. Dit wordt door het Ministerie van Justitie vastgesteld. De Lotto stelt in principe zelf geen gelden beschikbaar voor andere projecten of goede doelen. Alle opbrengsten van de diverse kansspelen worden beheerd en verdeeld door wettelijk vastgestelde goede doelen.
 • Wat wordt er precies afgedragen aan de verschillende maatschappelijke doelen (in %)?
  Jaarlijks ontvangt het NOC*NSF ongeveer 70% van het netto rendement van De Lotto. NOC*NSF verdeelt het geld onder andere onder ruim 72 aangesloten Nederlandse sportbonden. Zo kunnen de topsport en breedtesport rekenen op een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto de grootste financier van de sport in Nederland. Aan het NOC*NSF is sinds 1961 ruim € 1.2 miljard afgedragen.

  Het overige bedrag wordt verdeeld door de Stichting Algemene Loterij Nederland (ALN) onder 18 andere goede doelen op het gebied van cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. De Lotto heeft sinds 1961 meer dan € 500 miljoen afgedragen aan de ALN.
 • Wat wordt er in z’n totaliteit afgedragen aan de goede doelen?
  Het totale netto rendement van De Lotto wordt afgedragen aan 19 goede doelen op het gebied van Sport, Cultuur, Maatschappij en Gezondheid.
 • Welke maatschappelijke (goede) doelen worden er gesteund?
  De Lotto ondersteunt 19 goede doelen op het gebied van sport, cultuur, welzijn en volksgezondheid.
  1. NOC*NSF
  2. Oranje Fonds
  3. Prins Bernhard Cultuur Fonds
  4. Skan Fonds
  5. V-Fonds
  6. Aids Fonds
  7. Astma Fonds
  8. Diabetes Fonds
  9. Fonds Psychische Gezondheid
  10. Nederlandse Hartstichting
  11. Hersenstichting
  12. KNCV Tuberculose Fonds
  13. KWF Kankerbestrijding
  14. Maag Lever Darm Stichting
  15. Nederlandse Brandwonden Stichting
  16. Nierstichting
  17. Revalidatiefonds
  18. Prinses Beatrix Fonds
  19. Reuma Fonds
 • Gaat de winst van Eurojackpot ook naar goede doelen?
  Jazeker, de winst van Eurojackpot komt ook ten goede aan de Nederlandse sport en 18 andere goede doelen op het gebied van cultuur, welzijn en volksgezondheid. Bekijk hier alle goede doelen.

 

Akkoord

Wij maken gebruik van cookies om inzicht te krijgen in de vraag hoe men onze website bereikt en hoe de website wordt gebruikt. Bij het bezoeken van onze website, gaat u akkoord met dit gebruik. U accepteert bij gebruikmaking van onze site onze Privacy voorwaarden.

Content Server Image